Dariusz Kamiński: Mecz o sześć punktów
- Mocno wierzę w to, że wywalczymy utrzymanie i w kolejnym sezonie dalej będziemy rywalizować w pierwszej lidze – mówi przed meczem z Zagłębiem Sosnowiec skrzydłowy GKS-u Jastrzębie, Dariusz Kamiński, który w ostatnich dniach przedłużył o kolejny rok kontrakt z naszym Klubem.
- Mecz z Zagłębiem jest meczem z kategorii „o sześć punktów” i dobrze zdajemy sobie z tego sprawę. Zespół z Sosnowca też walczy o zrealizowanie swoich celów, podobnie jak my, czyli utrzymania na zapleczu ekstraklasy. W ostatnich meczach weszliśmy jednak na dobry pułap, nie tracimy bramek i mam nadzieję, że w tym spotkaniu ponownie zapunktujemy.
- Ważne jest to, że złapaliśmy swój rytm i nie tracimy już tylu goli, co było naszym mankamentem w poprzedniej rundzie. Trzeba jeszcze poprawić skuteczność, ale ostatnio wygląda to coraz lepiej i nasz cel na mecz z Zagłębiem jest jasny, czyli zwycięstwo.
- Cieszę się, że w ostatnich dniach przedłużyłem kontrakt z GKS-em Jastrzębie. Jest to dla każdego piłkarza zawsze dobra informacja. Fajnie, że w Klubie zauważono i doceniono moją ciężką pracę, chociaż wiem, że mam jeszcze rezerwy i mogę grać na wyższym poziomie, co w następnych spotkaniach będę się starał udowodnić. Mocno wierzę w to, że wywalczymy utrzymanie i w kolejnym sezonie dalej będziemy rywalizować w pierwszej lidze.